Hoe werkt de StapStep?

Hoe werkt de StapStep?

De StapStep Lite is een elektrische step als geen ander en daarom willen wij u graag uitleg geven over deze unieke step. Om ervoor te zorgen dat uw rijbeleving optimaal is, hebben wij gebruik gemaakt van verschillende standen. Hierdoor is de step ook extra veilig. Zo kunt u bijvoorbeeld in een steeg in stand 1 of 2 rijden en op het fietspad in stand 3 of 4.

 

Standen

De StapStep heeft verschillende standen die u kunt selecteren. Hiermee wordt de maximumsnelheid van de step bepaalt.

Stand 0: U kunt steppen, maar de motor zal niet ondersteunen.

Stand 1: Wanneer u stept, zal in de display het teken ‘cruise control’ gaan branden en gaat de step maximaal 6 km/u. U hoeft in stand 1 maar één keer te steppen. De elektrische step mag namelijk met een maximumsnelheid van 6 km/u continue ondersteunen. Wanneer u remt zal het teken cruise control verdwijnen en ondersteunt de motor niet meer. 

Stand 2: De StapStep gaat in stand 2 maximaal 13 km/u. U hoeft in stand 2 maar één keer te steppen. Als de motor ondersteuning biedt zal het teken cruise control in het display gaan branden, u hoeft nu niet meer te steppen. Hierna accelereert de step naar de 13 km/u. Na 5 seconden zal de ondersteuning door de motor wegvallen en ziet u het teken cruise control weer verdwijnen. U moet nu weer één keer steppen. Vervolgens accelereert de step weer naar de 13 km/u voor 5 seconden en gaat het teken cruise control weer branden.

Stand 3: De StapStep gaat in stand 3 maximaal 20 km/u. Na de eerste step die u in stand 3 zet zal het cruise control lampje gaan branden en gaat de step 5 seconden lang maximaal 13 km/u. Hierna valt de ondersteuning weg. Als u weer stept zal de StapStep versnellen naar de 20 km/u. Na 8 seconden zal de ondersteuning door de motor wegvallen en ziet u het teken cruise control weer verdwijnen. U moet nu weer één keer steppen. Vervolgens accelereert de step weer naar de 20 km/u voor 8 seconden en gaat het teken cruise control weer branden.

Stand 4: De StapStep gaat in stand 4 maximaal 25 km/u. Na de eerste step die u in stand 4 zet zal het cruise control lampje gaan branden en gaat de step 5 seconden lang 13 km/u. Hierna valt de ondersteuning weg. Als u weer stept zal de StapStep versnellen naar de 25 km/u. Na 8 seconden zal de ondersteuning door de motor wegvallen en ziet u het teken cruise control weer verdwijnen. U moet nu weer één keer steppen. Vervolgens accelereert de step weer naar de 25 km/u voor 8 seconden en gaat het teken cruise control weer branden.

 

Bent u klaar om de meest unieke elektrische step van Nederland te rijden? Volg dan het stappenplan of bekijk de video!

Stap 1: Houd de startknop een aantal seconden ingedrukt om de StapStep aan te zetten.

Stap 2: Er zal nu "LC" in uw display verschijnen, dit betekent "lock". De lockfunctie is een beveiliging. Door de rem een aantal seconden ingedrukt te houden zal "LC" uit het display verdwijnen. U bent nu klaar om te steppen!

Stap 3: Door op het pijltje naar rechts te klikken verwisselt u van stand. Wilt u rustig cruisen? Kies dan voor stand 3. Heeft u haast of wilt u snel afstanden overbruggen? Kies dan voor stand 4!

Stap 4: 'S avonds een rondje rijden in het donker? Geen probleem, maar zet wel de verlichting aan! Dit doet u door éénmaal te klikken op de startknop. Om de verlichting weer uit te zetten klikt u nogmaals één keer op de startknop.

Stap 5: Veel plezier en veilige kilometers op uw StapStep!

Kijkt u toch liever naar de video over hoe het display van de StapStep werkt? Klik hier om de video te bekijken!

 

 

Gerelateerde content

Hoe werkt de nieuwe stepdetectie van StapStep model 2024?

Hoe werkt de nieuwe stepdetectie van StapStep model 2024?

Gebruikers hadden er last van dat je bij het oude model moet...
Lees meer
StapStep Model 2024: De Toekomst van Elektrische Steps

StapStep Model 2024: De Toekomst van Elektrische Steps

Ben je op zoek naar een elektrische step die legaal, comfortabel, en...
Lees meer
De StapStep helpt mensen met het Ehlers Danlos Syndroom

De StapStep helpt mensen met het Ehlers Danlos Syndroom

Wij werden onlangs door een van onze klanten benaderd voor het maken...
Lees meer
StapStep op het NOS Journaal! Nieuwe regels? Wat kunnen we verwachten in 2023?

StapStep op het NOS Journaal! Nieuwe regels? Wat kunnen we verwachten in 2023?

De StapStep is vorige week op het NOS journaal geweest! Het youtube...
Lees meer

Bekijk jouw StapStep

€49,95