Welkom bij StapStep!
Zoals u wellicht al hebt vernomen is de elektrische step overal in de wereld een enorme hype, behalve in ons land. Het is namelijk niet toegestaan en zelfs strafbaar om met de elektrische step op de openbare weg te rijden. StapStep maakt elektrisch steppen mogelijk! Door elektrisch te steppen, met ondersteuning rijdt u legaal op de openbare weg.

In Nederland rijden zo’n 167.000 elektrische steps rond, heeft StapStep onderzocht op basis van onderzoek onder duizenden Nederlanders. Dat lijkt een aanzienlijk aantal, want met de steps is het in veel gevallen niet toegestaan om op de openbare weg te rijden. De overheid heeft daar nog geen toestemming voor gegeven. Toch wordt het apparaat steeds populairder. Volgens de onderzoekers zouden ongeveer 72.000 mensen voor het einde van het jaar nog een elektrische step willen kopen.

Wat is een StapStep?

Een StapStep is een elektrische step, met stepondersteuning. Deze elektrische step is legaal, omdat je zelf moet steppen om ondersteuning te krijgen. Door middel van hightech sensoren herkent de step dat er gestept wordt en de motor doet zijn werk voor een aantal seconden. Vervolgens zwakt de motor af en moet er opnieuw een “kick” gegeven worden. De StapStep hoeft niet door de RDW gekeurd te worden, mag op de stoep rijden en is hierdoor enorm handig om je snel door bijvoorbeeld de stad te verplaatsen.